Nascar Yarışı Oyunu

Evet, bir güzel araba yarışı oyunu daha… Haydi yarışa var mısınız? 🙂 Ben birinci olurum diyorsan, haydi ezeli rakiplerinle yarış.

Bu oyunumuzda öncelikle yarış modumuzu seçiyoruz ve ardından zorluk seviyesini seçtikten sonra yarışa hazırız. Yön tuşları ile arabamızı hareket ettiriyoruz ve tam gaz nitro kullanmak için “X” tuşunu kullanıyoruz. Pause için ise “Enter” tuşunu kullanıyoruz. O zaman şimdi yarış zamanı!!!

İyi eğlenceler…

Nascar Yarış Oyunu

 

Oynamak için : Nascar Yarışı Oyunu

Sarı Taksi Oyunu

Siz ne kadar iyi taksi şöförüsünüz ? 🙂 Evet, özellikle İstanbul’da bir çoğumuz trafikte zorluk çekerken, taksi şöförlerinin kişisel yetenekleriyle bizleri kendilerine hayran bıraktıklarını bilirsiniz. Bu oyunumuzda siz de şöförlüğünüzü sergileyebilirsiniz. Oyuna öncelikle İstanbul Anadolu ve İstanbul Avrupa haritalarından birisini seçerek başlıyoruz ve ardından oynama talimatlarını okuduktan sonra trafiğe çıkıyoruz.

Yön tuşları ile taksimizi hareket ettiriyoruz. “R” tuşu ile radyomuzu seçebiliyoruz ve “H” tuşu ile korna çalarak trafikteki diğer kişileri uyarıyoruz. Trafikteyken taksiye binmek isteyen insanların işaretlerini gördükten sonra onlara doğru yaklaşıyoruz ve nereye gideceklerini öğreniyoruz. Gidecekleri yerler, harita üzerinde ok yardımıyla gösterilmekte, ve biz taksimetremizi başlatıp o noktaya doğru harekete başlıyoruz 😉

Trafikte ilerlerken kaza çok araca çarpmamalıyız. Aksi takdirde motorumuz arızalanabilir. Bu yüzden, trafikte seyrederken dikkatli olmalıyız. Ayrıca kurallara uymadığımız zamanlarda mavi renkteki polis arabaları ile başımız dertte girebilir. Polis arabalarından uzak durmalıyız. Eğer yakalanırsak para cezası ödüyoruz.  Diğer yandan yoldaki faydalı ve yanıltıcı nesneleri unutmayalım.

 

Sarı Taksi

Oynamak için: Sarı Taksi

Ben10 Motosiklet Oyunu

Ben10’in maceraları hiç bitmiyor! Kahramanımız Ben10, bu sefer motosikletiyle yeteneklerini konuşturuyor 🙂 Kötüleri kovalamak için her zaman hızlı ve atak olmak gerekiyor. Kahramanımız Ben10, bu oyunda binaların çatılarında kötü adamları kovalıyor fakat sizlere çok ihtiyacı var. Ben10’in hem dengede durması hem de hızlı gitmesi gerekiyor. İşte tam da burada devreye oyunun kontrolü için sihirli parmaklarınız devreye giriyor. Ben10’i iyi yönlendirirseniz iyiler kazanacak…

Yukarı ok tuşu ile ilerlediğiniz bu motosiklet oyunu, takla atabiliyor olmanız nedeniyle diğerlerinden ayrılıyor. Yeterli hızda iseniz rampalardan atlarken öne veya arkaya takla atabilirsiniz. Ben10 takla attıkça oyun keyifleniyor. Ayrıca küçük bir tiyo; takla attığınızda biraz daha fazla mesafe alabilirsiniz 😉 Kimi bölümlerde oyun sizi zorlasa da sakın vazgeçmeyin. Ben10 her şeyi başardığı gibi bunu da başaracak. Ayrıca diğer bütün ben 10 oyunları için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Ben10 Motosiklet Oyunu

Ben10 Motosiklet Oyunu

Oynamak için: Ben 10 Motor

Pepe Sayıları Bul Oyunu

Pepe… Sevmeyenimiz yoktur 🙂 Kahramanımız Pepe, her zaman olduğu gibi yine bizlere eğlenceli bir şekilde zekamızı geliştirme imkanı sunuyor. Aynı zamanda dikkatimizi de. Yakından takip ettiğimiz çizgi film kahramanımız Pepe, bizden; çeşitli resimlerde hiç kimsenin nerede olduğunu bilmediği ve çoğu insanın fark edemeyeceği şekilde gizlenmiş olan sayıları bulmamızı istiyor. Gizemi çözmek için Pepe’ye ve etrafına çok dikkatli bakmamız gerekiyor. Öyle ki, bâzân sadece bakmak da yetmiyor. Pepe‘nin bizden yardım istemesinin sebebi de bu zaten! Bazı bölümlerde büyüteç ile bile görülmesi zor sayılar var. Bu oyunda iyi görmek yetmez, aynı zamanda hissetmek ve tahmin etmek de lazım 😉

Bu çok gizemli sayıların resmin neresinde olabileceğini düşünüp büyütecimiz ile o bölgelere yoğunlaşmak en doğrusu. Yoksa bütün resmi büyüteç ile taramanız gerekebilir 🙂 Bu arada; evet, bir büyütecimiz var ve bu mouse ile hareket edebiliyor. Yani faremizi nereye sürüklersek büyüteç de oraya gidiyor… Sayılar resme göre küçük, görülmesi zor ve tahmini zor yerlerde. Size tavsiyem, Pepe’nin gözlerine dikkatlice bakın! Belki size bir şeyler anlatır 😉

Pepe Sayıları Bul

Pepe Sayıları Bul

Oynamak için: Pepe Sayıları Bul Oyunu

Dijital Labirent Oyunu

Labirent oyunları uzun zamandır hayatımızın vazgeçilmezleri. Zekayı geliştirirken aynı zamanda bitirildiğinde haz veren bu oyunlar yıllar içerisinde gelişmeye devam etmiştir. Bunlardan bir tanesi de Dijital Labirent oyunu! Digital Labirent oyununu herkes oynadıkça fark sevecek. Araç kahverengi alana (kapı) geldiğinde doğru sayıya tıklarsan aracın önü açılır. Yön (Ok) tuşlarını kullanarak ilerleyebilirsiniz. Zamana karşı olan bu yarışın en keyifli noktası da ise; bir yandan labirentte doğru yolu bulup o yolda ilerlemeye çalışırken, bir yandan da bu labirentteki kapıları geçmek için doğru rakamları bulmak gerekiyor. Akıp giden zaman nedeniyle başlarda zorlansanız da bırakamayacağınız bir oyun!

Öncelikle labirentte gideceğiniz yolu belirlemeniz ve mümkün mertebe hızlı bir şekilde kapılardan geçmeniz size zaman kazandıracak. Sağ alt taraftaki “Işıkları kapat” veya “Tam Ekran” düğmelerini kullanırsanız Dijital Labirent oyunundan daha çok zevk alırsınız. Yolunuz açık olsun:)

Oynamak için: Dijital Labirent Oyunu

Pamuk Prenses ve Cüceler

Pamuk Prenses ve Cüceleri Boya! Hem de boydan boya 🙂 Şirin mi şirin, güzel mi güzel, pamuk mu pamuk prensesi ve cüceleri boyamayı kim istemez? Çimlerden bulutlara, elbiselerden şapkaya… Kısaca pamuk prenses ve cüceleri boydan boya boyayabilirsiniz! Hem de tam tamına 44 farklı renkle. Pamuk Prenses ve Cücelerin tüm ayrıntılarını hayalinize göre boyayın. İnsanın hayalindekileri en iyi yansıtma yöntemidir çizim ve boyama oyunları. Halinizdeki Pamuk Prensesi ve Cüceleri, ayrıca etraftaki nesneleri ve geriye kalan tüm alanları özgürce boyayın. Boyayarak hayalinizi gerçekleştirin, Pamuk Prenses ve Cüceler’e hayat verin.

Pamuk Prenses ve Cüceler

Pamuk Prenses ve Cüceler

Tüm ayrıntılar için istediğiniz renkler ekranın sağ alt kısmındaki renk paletinde mevcut. Size kalan sadece fare işaretçisi ile (fırça görünümündeyken) bu renklere tıklamak ve sonra boyamak istediğiniz alana tıklamak. En kolay ve zevkli oyunlardan biri olan Pamuk Prenses ve Cüceleri Boya oyunu sayesinde artık kayramanlarımız hayal ettiğimiz gibi…

Oynamak için: Pamuk Prenses ve Cüceler

Binaları Yık Oyunu

Pek fark etmesek de son zamanlarda etrafımızda mantar gibi binalar yükselmeye başladı. Yoksa siz de mi bu binaları bâzân yerle bir etmek istiyorsunuz? 🙂 Hep belgesellerde gördüğümüz bina yıkma tekniklerini artık bina yık oyunuyla deneyebileceğiz! Bina yık oyunu özellikle denge konusuna merakı olanları epey eğlendireceğe benziyor. Bina yık oyununda binaları yıkabilmek için her bölümde sınırlı sayıda dinamitiniz oluyor. Bu dinamitleri binanın uygun yerlerine yerleştirerek bir seferde binayı yıkmaya çalışıyorsunuz. Açık renkli direklerin her birine bir tane dinamit koyabiliyorsunuz. Koyu renkli olan direkler ise çelik olduğundan dinamit koyamıyoruz. Dinamitleri binayı oluşturan direklere öyle bir sıra ile yerleştirinki, ilk yerleştirdiğinizden son yerleştirdiğiniz dinamite kadar patlama gerçekleştiğinde binanın dengesi tamamen bozulup yıkılsın.

Binaları Yık

Binaları Yık

Mesele sadece sırayla seçilen yerlere dinamitleri yerleştirmek de değil üstelik! Bina yık oyununda yıktığınız binaların enkazı sağdan sola çizilmiş olan mavi çizginin altında kalmalı. Hiç bir malzeme o çizginin üzerinde kalmamalı. Ayrıca binaları bazı bölümlerde belirli taraflara yıkmanız gerekiyor! Çünkü ekranın sağ veya sol tarafında bir alan kırmızı çizgiyle belirleniyor ve ingilizce bu binaya dokunma yazıyor. Yani yıkım işlemini yaparken hiç bir malzeme bu alana dokunmayacak. Dokunursa yeniden başlamanız gerekiyor. Ayrıca size verilen sınırın altında dinamit ile yıkımı yaparsanız elinizde kalan dinamit sayısına göre çok iyi puanlar alabilirsiniz.

Bina yık oyunun diğer özelliği ise toplam 20 bölüm var ve bu bölümleri geçtiğinizde bilgisayarınıza kaydediyor. Bir dahaki girişinizde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz:) Gerisi size kalmış, haydi kolay gelsin:)

Oyunu şuradan oynayabilirsiniz: Binaları Yık Oyunu

Sünger Bob Kayıp Salyangoz

Size kötü bir haberim var 🙁 Sünger Bob, arkadaşı Salyangoz’u kaybetti! Salyangoz’u bulabilmesi için onun gidebileceği her yere bakması lazım.

Sünger Bob Kayıp Salyangoz

Sünger Bob Kayıp Salyangoz

Bunun için bir haritası var fakat siz yardım etmezseniz Sünger Bob Salyangoz’u tek başına bulamayacak… Kahramanımız Sünger Bob bize ihtiyaç duyuyorsa ona yardım etmek görevimiz 😉 Şimdi Sünger Bob için kolları sıvama vakti! Önce Salyangoz’u görebilmemiz için etraftaki gereksiz yaratıkları yok etmeliyiz. Bu yaratıkların her birinden 2 tane var. Bize yol gösterecek olan yaratık ise çifti olmayandır. Bunun bir resmini oyuna başlamadan önce görebilirsiniz. Her oyun öncesi ekrana gelen yazının sol başında bu yaratığın resmi var, sakın ola Sünger Bob’u yanlış yönlendirip onu vurdutmayın. Yoksa oyun biter 🙁 Sünger Bob’un elindeki raketle aynı olan yaratıklardan birisine nişan alıp vurun, daha sonra diğerine vurun. Eğer tuturursanız çift yok olacak. Çok acele etmelisiniz. Çünkü; düşman çengel bir anda yukarıdan inerek çiftlerden birisini çalıyor ve bu yüzden oyunu bitiremiyorsunuz. Sünger Bob’a yardım ederek çengel
inmeden çiftleri yok edin. Olur da bölümü bitirebilirseniz aşağıdan yukarıya doğru uçan balonları ve diğer şekilleri yakalamaya çalışın, bunlar size BONUS Puan kazandıracaktır… Bu şekilde, Sünger Bob haritadaki tüm noktalarda rahatça Salyangoz’u arayıp sonunda sizin yardımınızla bulacaktır 🙂

NOT: Oyuna başlarken 3 seçenek çıkıyor, bunlar oyun zorluğunu seçmek için. Kolaydan başlamanızı tavsiye ederim 😉

  1. makkelijk = KOLAY
  2. gemiddeld = NORMAL
  3. moeilijk = ZOR

Oynamak için: Sünger Bob – Kayıp Salyangoz

Sünger Bob Boyama Oyunu

Hey, Sünger Bob’u hep aynı kıyafetle görmekten sıkılmadın mı? Yoksa sen de Sünger Bob’u her izlediğinde içinden, “Bence bu pantolonun altına bu çoraplar gitmemiş…” veya “Acaba Sünger Bob sarı değil de kırmızı olsa nasıl görünürdü?…” diye mi düşünüyorsun?

Bence Sünger Bop Boyama Oyunu bu soruların yanıtını öğrenmek için birebir. Hayalini kurduğun Sünger Bob’u bu oyunla gerçeğe dönüştür! Sarı, kırmızı, mavi, yeşil, mor… ve daha bir çok rengi kullanarak Sünger Bob’u boyayabilirsin. Oyun ekranının sol kısmında bulunan palete doğru fareni (mouse) sürükle. Ekranda gördüğün fırça senindir 🙂

Sünger Bob Boyama

Sünger Bob Boyama

İşte bu fırça sayesinde oyun ekranının sağında duran Sünger Bob’u boyayabilirsin. Fırçayı paletteki renklerden birinin üzerine getir ve bir defa tıkla. Sonra Sünger Bob’un üzerinde boyamak istediğin alana getir ve tekrar tıkla. Ta da! İşte bu kadar. Artık oyun ekranındaki sünger Bob’un istediğin kısmını paletteki renklerden istediğini kullanarak boyayabilirsin. Gördüğün tüm alanları boya ve hayalindeki Sünger Bob’u yarat. İşte hepsi bu kadar 🙂

Oyunu oynamak için: Sünger Bob Boyama

Sünger Bob Hortlaklar Gemisinde

Hayaletler ve iskelet kapanlarla dolu bu gemiden çıkmak için Sünger Bob‘a yardım et! Su seviyesi aşağıya inmeden, ince borulardan aşağıya doğru in, boruların üzerindeyken ard arda hızlıca aşağı ok tuşuna bas ve Sünger Bob’u borulardan aşağıya indir. Unutma; aşağı oka basılı tutarak bu borulardan geçemezsin, mutlaka ard arda basmalısın! Eğer iskelet kapanlara yakalanırsan ard arda hızlıca sağ ve sol oklara bas. Bu şekilde kapanlardan kurtulabilirsin. Macera dolu bu oyunda hortlaklara dikkat et! Karanlık deliklerden etrafı gözleyen hortlakları farkedersen sakın deliklere yaklaşma. Çünkü önüne fırlayarak seni ve Sünger Bob’u korkutabilirler. Bu her seferinde bir hakkını alır. Hamburgerleri yiyerek, kabak kafaları alarak ve salyangozları toplayarak bonus puanlarını arttır! Maceranın kahramanı sen ol.

Dikkat et: Yukarıda sol köşede gösterilen Sünger Bob’un kalan canıdır, sağda ise topladığı puan ve ortada geçen süre. Ne kadar kısa zamanda bitirirsen sünger bob o kadar çok puan kazanacaktır.

Sünger Bob Hortlaklar Gemisi

Sünger Bob Hortlaklar Gemisi

Oyunu şuradan oynayabilirsiniz: Sünger Bob Hortlaklar Gemisinde