Mynak.Com

Hoşgeldin Ziyaretçi ( Giriş | Kayıt Ol )

Şuanda Bulunduğunuz Sayfanın Başlığı :

Tanju Çolak'tan çarpıcı açıklamalar - Mynak.Com

Reply to this topicStart new topic
Tanju Çolak'tan çarpıcı açıklamalar
umutmurat
mesaj 10.01.2008 -13:15
İleti #1

Grup: Editör
Üye No.: 59
Son Ziyaret
Tarih: 17.09.2008
Saat: 21:31:19

(IMG: Linkleri Görebilmek İçin Üye Olunuz!)

Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük golcülerden birisi olan 'Kral' lakaplı Tanju Çolak, değişik konularda bir birinden çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Futbol kariyerine Samsunyolspor'da başlayan ve hem Türkiye’de hem de Avrupa'da pek çok başarıya imza atarak 'kral' unvanını alan Tanju Çolak, açtığı Progol Spor Menajerliği şirketiyle, Türk futboluna hizmet etmeye devam ediyor.

Attığı goller, kırdığı rekorlarla Türk futbol tarihinin hiç kuşkusuz en önemli isimlerinden biri Tanju Çolak. Samsun'da başladığı futbol hayatına Galatasaray ve Fenerbahçe'de devam eden ve profesyonel futbol hayatına nokta koyduğu

1994 yılına kadar sayısız başarının altına imza atan Çolak, Siirt Jetpa ve Göztepe'de teknik direktör olarak görev aldıktan spor birikimini daha farklı bir alana kaydırdı ve Metin Korkmaz’la birlikte Progol menajerlik şirketini kurdu. Progol'un yaklaşık 120 oyuncusu var. Tanju Çolak, Türkiye'deki diğer menajerlik şirketlerinden farklı olduklarının altını kalın çizgilerle çizerek, futbolcuların performanslarını ve motivasyonlarını nasıl daha iyi konuma getirebilecekleri üzerinde çalıştıklarını söylüyor.

Dört dörtlük menajerlik hizmeti verdiklerini ifade eden Tanju Çolak, "Biz diğer menajerler gibi sadece cep telefonuyla bu hizmeti vermiyoruz. Kurumsal bir yapılanmamız var. 24 saat futbolcularımıza hizmet veren avukat ve psikoglarımız var. Futbolcularımızın sadece saha içinde yanlarında olmuyoruz. Onların doğum günlerinden, ailelerinin sağlık durumlarına kadar saha dışında da onların yanında olmaya devam ediyoruz." diyor.

Adidas ve Medical Park ile anlaşması olan Progol, bu anlaşmalar sayesinde futbolcuların sağlığından spor malzemelerine kadar pek çok ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı oluyor.

Türkiye'de menajerlik kötü işliyor
İşlerini çok ciddi yaptıklarını söyleyen Tanju Çolak, Türkiye'de menajerliğin kötü işlediğinin altını özellikle çiziyor. Bunun sebebi ise, kuaförden, köfteciye kadar herkesin menajerlik yapması. Çolak'a göre elinde cep telefonu olan herkes Türkiye'de menajerlik yapıyor.

Yurtdışından örnek veren Tanju Çolak, "Biz örneğin Barcelona'nın maçını izlemek için başvuru yaptığımızda, Türkiye'de hangi lisans numarasıyla menajerlik yaptığımızı belirten bir faks gönderiyoruz, hangi futbolcuyu izlemek istediğimizi belirtiyoruz. Havalaanından karşılıyorlar ve o andan itibaren ayrılana kadar her şeyimizle yakından ilgileniyorlar. İtibar görüyorsunuz. Türkiye'de ise tam tersi. Köftecinin, kuaförün, futbolcunun akrabasının menajerlik yaptığı bir ortamda da başka türlü bir şey beklenmez ki" diyor.

Hep destek tam destek
Progol'ü kurarken hem işlerine hem de futbolculara yatırım yapmayı amaçladıklarını söyleyen Tanju Çolak'ın ortağı Metin Korkmaz, "Biz, futbolcu bir kulübe transfer olurken komisyon alan menajer profili çizmiyoruz. Futbolcularımızın özel hayatlarından futbol hayatlarına kadar her anlarında yanlarında olan, destek veren bir ağabey görüntüsü çiziyoruz" diyor.

14 yıldır menajerlik yaptığını söyleyen Korkmaz, bu konuda mütevazı davranamayacağını belirterek, Türkiye'de bu işi en iyi yapan kişi olduğu ifade ediyor. Turkcell Super Lig'de top koşturan birçok futbolcunun transferinde rolü olduğunu belirtiyor.

Denizli’de futbol hayatının en başarılı günlerini günlerini geçiren Yusuf Şimşek’i Kemer'de oynadığı günlerde fark eden ve bugünlere gelmesinde emeği var Metin Korkmaz’ın. İbrahim Üzülmez ve İbrahim Akın'ı Beşiktaş'a kazandıran Korkmaz’ın bu yılki transferleri arasında ise Adriano, Asegiç, Tijikuzu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Progol'de avukattan, psikoloğa, genel koordinatörden halkla ilişkiler müdürüne kadar 14 kişilik bir ekip görev yapıyor. Her sene yaklaşık 70 transfer gerçekleştiren Progol, futbol piyasasının yüzde 20'sini elinde bulunduruyor. Bundan sonraki hedef ise yurtdışına açılarak yabancı oyuncu portföylerini genişletmek. Bu hedef doğrultusunda ilerleyen Progol'ün Almanya'da sekiz kişilik bir ekibi şimdiden mevcut.

İddia para kazansın diye çok maç oynatılıyor
Progol'ün hizmet alanı sadece menajerlikle de sınırlı değil. Turnuva organizasyonları konusunda da projeleri olduğunu söyleyen Tanju Çolak, "Milan, Real Madrid ve Barcelona ile görüşüyoruz. Sezon öncesi ve devre arasında yapılan turnuvalarda da bu yıl varlığımızı ortaya koyacağız. Bunun için Spor Toto ile görüşmelerimiz var" diyor.

Progol'ün turnuva organizasyonuna girmesinin arkasında yatan sebeplerden biriyse, düzenlenen turnuvalarda futbolcu sağlığının göz ardı edilmesi, futbolcuların doğru olarak hazırlanamaması yatıyor. Turnuvalarda, futbolcuların sağlığı, motivasyonu, teknik ve taktik açıdan kendilerini geliştirmelerini sağlamaktan ziyade, organizatör firmanın menfaatlerini ve gelirini artırmanın ön planda olduğunu söyleyen Çolak, "Bir takım sezon başında turnuvaya gidiyor. Daha hiç koşmadan, ağırlık, kondüsyon çalışmadan, ikinci gün maça çıkıyor. Burada futbolcu sağlığı nerede, bir futbolcunun hazırlanabilmesi için 45 gün lazım. Bizim farkımız burada. Biz bu işin içinden geldik. Futbolcuların nasıl hazırlanması gerektiğini biliyoruz" diyor.
Turnuvaların çok maç ilkesi üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Tanju Çolak bunun sebebini üç sac ayağı üzerine oturtuyor: İddia'nın, organizatör firmanın ve kulüplerin para kazanması. "Takımınızı kötü hazırlıyorsunuz" diye teknik direktörlere seslenen Tanju Çolak, "Sezon başlamadan sakatlıklar başlıyor. Takım sezona kötü başlangıç yapıyor. Kaybetmenin faturası teknik adamlara çıkartılıyor. Başarısızlığın ardından ilk giden yönetim kurulu değil teknik direktörler oluyor" diyor.

Teknik direktörlere, "Onlara bu şansı neden veriyorsunuz" diye soran Tanju Çolak, "Neden yumruğu masaya vurup, 'Hazırlık kampında ilk beş gün koşacağım, ardından maça çıkacağım, her gün değil üç günde bir maç yapacağım' demiyorsunuz. Bu kuralları koymak lazım. Aksi takdirde teknik direktörler ve futbolcular zarar görüyor" diyor.

“240 golün hepsini lunaparkta attım”
Türkiye'deki menajerlik sistemini ve turnuva organizasyonlarını kıyasıya eleştiren Tanju Çolak'ın eleştirilerinden spor medyası da nasibini alıyor. Televizyon programlarının ve yorumcuların futbol geçmişlerini sorgulayan Tanju Çolak, futbol kökenli olmayan pek çok ismin futbol üzerine konuştuğunu, yazdığını ama yıllarını futbola vermiş, yeşil sahalardan gelen kendi gibi isimlerin medyada olmamasına dikkat çekiyor. "Ben gollerimi hep lunaparkta attım" diyerek medyaya gönderme yapan Çolak, "70 milyon futbolu biliyor ama biz futbolcular bilmiyoruz. Neden? Çünkü, kıskanılıyoruz, kabul edilmiyoruz" diyor.

"Nerede Savaş Demiral, nerede Rıza Çalımbay, Yusuf Altınbaş, Tanju Çolak" diye soran Çolak, "Bizleri dışlıyorlar. Ama ben bundan gocunmuyorum, bu onların ayıbı" diyor ve ekliyor: "Ben bunlara gülüyorum. Her şeyi satın alabilirler ama sevgiyi asla. O sevgiyi futbolseverler bana yaşatıyor. En mutlu olduğum olay budur".

Uğur Meleke kim?
Tanju Çolak'ın bu eleştirilerinin ardında "Türk futbolu nereye koşuyor” sorusu var. İyi konuşmak ve gözlem yeteneğinin bu iş için çok önemli olduğunu kabul eden Çolak, spor yazarı ve yorumcularının bu konuda hakkını veriyor ama teknik analizleri onun kadar iyi yapamayacaklarına dikkat çekiyor. "Beşiktaş-Porto maçını NTV'de Uğur Meleke yorumluyor. Uğur Meleke kim? İnanamıyorum. Ercan Saatçi yazacak, Yalçın Dümer yazacak, Mehmet Demirkol, Uğur Meleke yorumlayacak. Ben gollerimin hepsinin lunaparkta attım, futbolu da Galatasaray ve Fenerbahçe'de değil, Yenimahalle'de, Hüsamettinpaşa'da oynadım. Bu kadar çirkin bir toplumda yaşıyoruz" diyor.

Spor medyasının Türk futbolunun değerlerine sahip çıkmadığını söyleyen Tanju Çolak, "İlker Yasin, Şansal Büyüka, biz futbol oynarken yanımda muhabir olarak koşuyorlardı. Biz onlara sahip çıktık. Şimdi müdür oldular. Ama onlar Türk futbolunun değerlerine sahip çıkmıyor. Benim üzüldüğüm olay bu. Hürriyet'in asıl bunları yazması gerekiyor. Ama yazmıyorlar. Neden? Çünkü ben Ertuğrul Özkök'ün damadı değilim. Olsaydım yazarlardı" diyor

Milli Takımımız her takımı yenebilir de, yenilebilir de...
Euro 2008'e katılma hakkı kazanan A Milli Futbol Takımımızın elemelerde sergilediği futbolu da değerlendiren Çolak, Milli Takım'ın grubundan rahatlıkla çıkabilecek kaliteye sahip olmasına rağmen, turu son maça bırakmasını hatırlatıyor ve "tur, son maça kalmamalıydı. Bu Milli Takım herkesi yenebilir de, yenilebilir de... Oynanan futbolun kalitesi ortada. Ne yapacağımız hiç belli değil" diyor.

Sivasspor şampiyon olamaz
Sezona çok iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe ve Galatasaray gibi güçlü rakiplerle zirve mücadelesi veren Sivasspor'a şampiyonluk şansı tanımayan Çolak, "Şampiyon olamazlar. Bu gerçeği kabul etmek lazım. Ama çok güzel işler çıkartıyorlar ve doğru yolda ilerliyorlar" diyor. Şampiyonlar Ligi'nde eskiden sıfır puan çeken Fenerbahçe'nin bugün ikinci tura yükselmesini, Fenerbahçe'nin değişmesine bağlayan Çolak, "Fenerbahçe, Avrupa'da çok iyi futbol oynuyor. Artık eski Fenerbahçe değil. Bireysel yetenekleri olan futbolcularının sayısı çok fazla. Her an maçın gidişatını kendi lehlerine çevirebiliyorlar" diyor. Futtbol camiasında Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi yerine UEFA'yı seçmesi yönündeki yorumlarını hatırlattığımı zamansa, "Bence de UEFA'da daha iyi yerlere gelebilirlerdi. Ama tercih onların, saygı duymak lazım" diyor.

Kalli'nin futboluna saygı duymuyorum
Tanju Çolak formasını giydiği bir diğer takım olan Galatasaray ile ilgili şu değerlendirmelerde bulunuyor: "Kalli'nin disiplini ve prensiplerine saygı duyuyorum ama oynattığı futbola saygı duymuyorum. Gençleşmek isteyen bir Galatasaray var. Şampiyonluk yolunda ilerlerken çok fazla genç oyuncu ile oynamak da iyi değil. Oyuna mutlaka tecrübeyi de yansıtmak gerekiyor. Ümit Karan'a 5-10 milyon euro veriliyor. Ama yedekte bekliyor. Kalli'nin olaya bakışı bu." Türk futbolunda son yıllarda en çok tartışılan konulardan olan yabancı futbolcu sayısı ile ilgili olarak altı bile fazla diyen Tanju Çolak, altıdan fazla yabancı oyuncu oynatılmasını Türk futbolu için bir ihanet olarak görüyor.

Tanju Çolak- Eski Futbolcu / Menajer

“Türkiye’de ilkiz”
“İşimizi gereklerine ve prensiplerine uygun olarak yapan tek menajerlik şirketiyiz. Konumumuz, iş ahlakımız ve sponsorlarımızla olan ilişkimizin hepsi birleştiği zaman çok ciddi bir müessese çıkıyor ve adı Progol oluyor. Tabi burada sportif kimliğimizde çok önemli. Çünkü ulaşamayacağımız kişi veya kurum yok. Gençler için velinimetiz biz. Biz onlara sahip çıkıyoruz. Farkımızı anlasınlar. Biz onlarla her şeye varız. Biz bütün maçlara gidiyoruz, araştırıyoruz, seyrediyoruz, sorguluyoruz. Biz seyretmeden hiçbir şey yapmıyoruz. Futboldan anlayan güvendiğimiz insanları maça yolluyoruz. Bütün futbolcularımızın maçlarını takip ediyoruz. Bu hafta ne yaptı, ne kadar iyiydi, ne kadar kötüydü, motivasyonu nasıldı. Gerektiği zaman, futbolcumuz parasını alamadığı zaman cebine parasını biz koyuyoruz. Neden? Futbolcumuzun performansı düşmesin kulübüne katkı sağlasın diye. İşimizi çok doğru yapan, işimizin gerçeklerini bilen farklı bir üslübumuz var.”

Metin Korkmaz – Menajer

“Kulüp başkanları bana sonsuz güvenir”
“Yeteneğine inandığım, kişiliğine güvendiğim oyuncuyu ben zirveye taşırım. Ben bugün pek çok kulüp başkanına şu oyuncuyu alın dediğimde seyretmeden aldırabilecek belki de 5 insandan biriyim. Bu parayla olacak bir şey değil. Bu ilişkiyle olabilecek bir şey. Futbolcuların genel anlamda sosyo-ekonomik durumlarının düşük olmasından dolayı menajerler tarafından kandırılabiliyorlar. Bu da tabi ki futbolcunun gelişiminde çok büyük sıkıntıları oluyor. Futbolcu o an ona inandığı için, ilerleyen zamanlarda farkına varıyor ama iş işten geçmiş oluyor. O yüzden biz futbolcunun önce abisiyiz, sonra kardeşiyiz, sonra da babasıyız.”

Go to the top of the page

+Quote Post

Etiketler
Bu içeriğe henüz etiket eklenmemiş

Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

Collapse

> Benzer Konular

Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   0 umutmurat 117 12.01.2008 -23:38
Son İleti: umutmurat
No New Posts   0 NTVMSNBC 28 11.07.2008 -01:09
Son İleti: NTVMSNBC

Collapse

> Konuya Verilen İnternet Bağlantıları

Sayfa Tarih Ziyaretler
tanju çolak cep no - Google'da Ara 04.11.2008 -22:47 1

RSS Basit Görünüm Tarih: 21.11.2008 -05:26
Konu Arşiv Görünümü
2 3 4 5 6 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 97 98 99 100 101 102 103 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 91 92 93 39 40 86 41 106 122 42 43 44 87 45 46 47 105 48 49 50 51 52 53 88 55 56 54 57 58 59 63 60 61 62 64 65 66 80 81 85 104 69 82 83 84 70 71 89 90 94 95 96 68 67 130 131 138 132 134 136 133 135 137 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 121 117 118 119 120 123 124 125 126 127 128 129 72 73 74 75 76 79 77 78

Desteklediklerimiz
Forum Ayrıntı | adtech ile reklam 2.0 dönemi başlıyor ve Trkycmhrytllbtpydrklcktr r10.net seo yarışması

Dünyayı daha iyi yapmayan insan, insan değildir.