Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: BU ALETE BINERMISINIZ BINMEZMISINIZZZZZ !!! AMA IYI DUSUNUN
Mynak.Com > Mynak Kafeterya > Garip Olaylar
umutmurat
İngilterede olan bu oyuncak 125 hızla gidip ve 420 ft yukarı çıkıp ordan aşagıya hızla inen bu top thrill dragster oyuncağına binermisiniz bakalım....

deniz seviyesinden 420 feet (yaklaşık 110 metre yanılıyorsam söyleyin) yüksekliğe 3 saniye gibi kısa bir sürede çıkan, dünyanın en hızlı, en yükseğe çıkan roller coaster'ın yapım malıyetı ıse 25 milyon dolar....

İnsan çocukken çok cesaretli oluyor. Boyum bacak kadarken lunaparktaki hiçbir aletten korkmazdım, şimdi ise korku tüneli, çarpışan arabalar o kadar. Bugünü roller coaster bayramı ilan ediyorum, ilk roller coaster postumuz Ohio eyaletindeki Van Cedar Point ile ilgili.

1.5 km2'lik alana yayılan lunaparkta "top thrill dragster" adı verilen dünyanın en uzun ve hızlı ikinci roller coaster'ı mevcut.

Hadise 4 mayıs 2003 tarihinde açılmış. 400 feet yüksekliğindeymiş, zaten bu yükseklikten aşağı inerken mideniz sizden bir metre önde olur, hayal bile etmek istemiyorum. Tren asla yağmurda çalıştırılmazmış, bunun sebebi saatte 120 mille ilerleyen trende yağmur damlalarının feci can yakmasıymış. 35 milin üstünde esen rüzgarlarda da aynı şekilde çalıştırılmazmış, kontrol odasında 35 millik rüzgar 5 saniyeden fazla estiği anda security switch devreye girerek treni durdururmuş.

Alet 0-120 millik hıza 4 saniyede ulaşıyormuş.
25 milyon dolar'a malolmuş. "İstisnai bir şekilde yapılı misafirler"e izin yokmuş, ki koca göğüslü kadınlar, erkekler, 220 pound'un üzerindeki misafirler bu kategoride. 2005 yılında 953.000 kişi binmiş,

24 Haziran 2005 cuma günü, tren tepe noktasında tam dengede kalakalmış. Bir teknisyen gelip hafif ittirip devam ettirene kadar 15 dakika geçmiş. 16 yolcu bu süre zarfında artık orasını anlatmayayım yahoo.gif

o kadar guvenlığe onem verılıyorkıııı yagmur yagdıgı gunlererde asırı hızla gıden alettekı yolcuların yağan su damlaları canlarını cok yakdıgı ıcın calıstırılmıyormusss.Aynı zamanda aşırı ruzgarlı havalardada otomatık sensorler sayesınde bellı derecelerı yakalayınca alet otomatıkman duruyomusss .Yanı guvenlık tam anlamıyla saglanmıs durumda iş artık kişinin kendi cesaretınde................

EVET SIZLE BU MUTHIS ALETIN RESIMLERINI PAYLASIYORUM !!!

tam olarak ohio eyaletinin sandusky kasabasında, erie gölünün kıyısında konumlanmıs olan lunapark azmani. dünyanın en büyük roller coasterlarını barındırır. hatta fanatiktir bu konuda, birileri rekorlarını kırarsa hemen yeni bir roller coaster yaparlar. 2000'de millenium force diye birsey insa etmislerdi neredeyse 90 dereceyle iniyodu tren, ta kasabanın dısından gözüküyodu devasa rampa, simdi yeni yaptıkları seylerle millenium force cüce kalmis. ayrıca icinde disneyland benzeri camp snoopy var, snoopy hayranlarına duyurulurve 2005 te ınsa edılen bu alet felaketın son serısı ..... A slında hıc bı yoruma gerek yok bu resım sızcede herseyı acıklamıyormuuuuuuuuuu

aletten ınen kadının ınanılmaz ama gercek haliiiiiiiiii..
umutmurat
lutfen konunu vıdeosunu şiddetle izleyinn bu aletın keyfini burda yaşayınnnnn..
http://www.youtube.com/watch?v=4c9ep1GcHHo
MogaLLaN
abi super bısey bu yaaa daha ne ıstıyosun
umutmurat
evet mogollan hakkaten ınsanın sınırlarını zorluyooooo
arapmustafa
yok abi ben almaayım bunu beni bozar bu
umutmurat
bozmaz musto tam senlik buuuu mastika.gif
arapmustafa
dehşet bişey bu gerçekten ama korku kat sayısı fazla biraz
sr_fatih
bi rivayete göre bunun üzerinde at yarışı da yapılıyormuş rolleyes.gif biggrin.gif
sametozmen
QUOTE(sr_fatih @ 14.01.2008 -08:19) *
bi rivayete göre bunun üzerinde at yarışı da yapılıyormuş rolleyes.gif biggrin.gif

Doğrudur bende görmüştüm bir keresinde tey.gif
MogaLLaN
abı hayatın tuaf yanlarına bakalım tekno. gelısmıs adamlar bı yaratık getırmıs dunyayahosuma gıttı yaaa bızde hala tatılya fLn gecınıoz turkıye dry.gif
umutmurat
zaten bınerken bı sozlesme ımzalıyomusun mesulıyet almıyolar ama guvenlık bakımından tam tesekkullu ınanılmaz bı deneyımm
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.
CommunitySEO 1.2.2 © 2008  IPB SEO Module