Aydın'ın Didim ilçesinde hayırsever iş adamları Akın ve Ufuk Ergenekon kardeşler, dedeleri Cemal Ergenekon'un isteğini yerine getirmek için 18 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak.

Aydın Valiliğinde düzenlenen törende, okulun yaptırılmasına ilişkin protokol, Vali Mustafa Malay ile Akın ve Ufuk Ergenekon kardeşler tarafından imzalandı.

Vali Malay, eğitimde geri kalmış bir ülkenin kalkınmasının mümkün olmadığını söyledi. Türkiye'nin kaynaklarının çok fazla olduğunu ama bunları işletecek eğitimli insanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Malay,

''Nüfusumuz, hızla arttığı için devletimizin imkanları çoğu yerde yetmiyor. Bu bakımdan ülkesini ve vatandaşlarını seven hayırseverlerimizin katkılarına ihtiyaç var'' diye konuştu.

İş adamları Akın ve Ufuk Ergenekon kardeşler de dedeleri Cemal Ergenekon'un iki yıldır okul yaptırma hayali içinde olduğunu, dedelerinin hayalini gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Didim'in Akbük beldesine yaptırılacak ve Cemal Ergenekon adının verileceği 18 derslikli ilköğretim okulunun 1 milyon YTL'ye mal olacağı, okulun 2 yıl içinde hizmete açılacağı öğrenildi.

AA