2000 yılında Inter'de oynadığı dönemde dizinden geçirdiği sakatlığa benzer bir durumu Çarşamba akşamı San Siro'da oynanan Milan-Livorno maçında da yaşayan Ronaldo ameliyat için Paris'e gitti. Brezilyalı yıldızın ilk kontroller sonrası 9 ay sahalardan uzak kalabileceği ifade ediliyor.

Ajansspor Dış Haberler Servisi)

Ronaldo'nun başı yine diziyle belada!..

Inter'de oynadığı dönemde dizinden çok ciddi bir sakatlık geçiren Brezilyalı yıldız 'Il Fenomeno' lakaplı Ronaldo Çarşamba akşamı San Siro'da oynanan ve 1-1 sona eren Milan-Livorno maçında yaşadığı benzer bir sakatlık sebebiyle ameliyat için Paris'e gidiyor.

2000 yılında kendisinin tedavisini gerçekleştiren Gerard Sailant tarafından Pitie Salpetriere Hastanesi'nde ameliyat edilecek olan Ronaldo için takım arkadaşı Daniele Bonera "Umarım en kısa zamanda sahalara döner, durumunun ciddi olduğu yüz ifadesinden de belliydi. Çok acı çektiğini anlamak zor değildi" dedi.

Milan file bekçisi Zeljko Kalac ise "Pozisyona oldukça uzak olduğum için net göremedim ama en kısa zamanda aramıza dönmesini diliyorum" derken tecrübeli Gürcü savunma oyuncusu Kakha Kaladze ise "Sahada büyük acı çektiğini gördüm, on an yaşadığı acıyı tüm takım hissetti" dedi.

Brezilyalı yıldızın yapılan ilk kontrolünün ardından 9 ay sahalardan uzak kalabileceği ifade edilirken kesin sürenin ameliyat sonunda belli olacağı dile getirildi.

Milan teknik direktörü Carlo Ancelotti ise konuyla ilgili olarak "Kariyerinin sonu olduğunu söylememek gerekir, buna ancak zaman karar verir. Şimdi ameliyatı ve iyileşme sürecini beklemek zorundayız" derken gelecek hafta Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'le karşılaşacak olan İtalyan ekibinde moraller hayli bozuldu.

Milan Başkanı Silvio Berlusconi de Ronaldo'nun kendi kariyeri için endişe duyduğunu söylerken, ''Gece onu arayıp, kendine inanmasını söyledim. Fiziki potansiyeli inanılmaz'' diye konuştu.

31 yaşındaki Ronaldo'nun henüz genç olduğunu ifade eden Berlusconi, olağanüstü bir fiziğe sahip oyuncunun, birkaç ay içinde eskisi gibi şampiyon olarak aralarına geri döneceğini kaydetti.

Milano ekibinin sağlık ekibinden Massimiliano Sala Brezilyalı oyuncunun havaalanında bazı taraftarlarca alkışlarla uğurlandığını belirterek "2000 yılında mükemmel bir operasyon geçirmişti, ayrıca tıp teknolojisi de hızla ilerledi" dedi.