umutmurat
27.01.2008 -23:15
Birikim Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cemal Yılmaz, bugün karne alan öğrenci velilerine, "Beklemediğiniz sonuçla karşılaşırsanız anlayışlı olmaya çalışın" dedi.
Birikim Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cemal Yılmaz, öğrencisi olan velilerden beklemedikleri sonuçla karşılanlara anlayışlı olma çağrısında bulundu. Yılmaz, şöyle devam etti: "Bugün öğrencilerimiz karnelerini ellerine alacak. Velilerimiz, belki beklemedikleri sonuçlarla karşılaşabilecek. Bu durumda velilerimize sağduyulu olmaları çağrısında bulunmak isterim. Meyveler, zamanla olgunlaşır. Her şey birdenbire mükemmel olmaz. Bazen küçük başarısızlıklar olağanüstü motivasyonları doğurur. Çocuklarımız, aynı bizim gibi her konuda çok iyi olmayacaklardır. Yetenkleri ve yeterlilikleri hakkında onlarla yargılayıcı konuşmalar yapmak yerine, onları anlamaya çalışmalı, gerekli hususlarda onlara destek ve yol gösterici olmalıyız."
Celal Yılmaz, iki haftalık tatil boyunca çocuklarımıza ders çalışmaları hususunda baskı yapmak yerine onları okuma konusunda teşvik etmemiz gerektiğini kaydederek, "Böylelikle hem tatil yapmış olacaklar hem de ders çalışmaktan da öte eğitimlerini destekleyecek önemli bir iş yapmış olacaklar. Tabii onlarla birlikte bizde alacağız elimize kitapları" dedi.
Yılmaz, 2007 – 2008 eğitim – öğretim döneminin ilköğretimdeki en önemli haberinin, Ortaöğretime Geçiş Sistemi yani kısa adıyla OGES olduğunu söyledi.