Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Lig’in yayın haklarını birden fazla kuruluşa vermek için bir komisyon oluşturdu. Yönetim Kurulu üyesi Metehan Berktaş, çalışmalar sonrasında, naklen yayın ihalesinin bugünden yapılmasına karar verildiği taktirde, yıllık yayın bedeli gelirinin yarısını bu sezon kulüplere ödeyeceğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda futbolun yayın gelirleri ile ilgili kararlar aldı.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, yayın gelirlerini asgari yüzde yüz oranında arttıracak, kulüplerin ve futbol ailesinin ekonomik darboğazdan kurtulmasını sağlayacak büyük bir projenin hayata geçirilmesine karar verildiği bildirildi.

D-smart tarafından yapılan ve 2010 yılından itibaren Turkcell Süper Lig'in yayın haklarını birden fazla yayın kuruluşuna satılmasını içeren teklifi değerlendiren yönetim kurulu, en kısa sürede bu konuda gerekli girişimleri başlatma kararına vardı.

Açıklamada, "Teklif, mevcut yayın gelirlerini asgari iki misli oranda artmasını öngörüyor. D-Smart'ın bu teklifinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, mevcut yayıncı kuruluşla da görüşerek yeni bir yayın anlaşmasının zeminini hazırlamak üzere Başkanvekili Affan Keçeci başkanlığında bir komisyon oluşturdu. Komisyonda yönetim kurulu üyeleri Metehan Berktaş, Cihangir Onger, Mustafa Yazıcı ile Genel Sekreter Vekili Özcan Şepik yer alıyor” ifadelerine ye verildi.

Komisyonun yapacağı çalışmalar sonrasında naklen yayın ihalesinin hemen yapılmasına karar verildiği takdirde, yıllık yayın geliri bedelinin yarısının bu sezon kulüplere ödeneceği belirtildi.

Açıklamada Avrupa Birliği yayın kuralları ve Avrupa Birliği rekabet hukuku içerisinde son iki yıldır uygulamasına başlanan birden fazla yayın kuruluşu ile anlaşma yapma trendi, yayıncılıktaki tekelleşmenin önüne geçilmesi açısından da önem taşıdığına yer verildi.