Mynak.Com


Hoşgeldin Ziyaretçi ( Giriş | Kayıt Ol )

Şuanda Bulunduğunuz Sayfanın Başlığı :

ACABA YENI YOK BASKANI GOREVI ICIN DOGRU KISIMI - Mynak.Com




 
Reply to this topicStart new topic
ACABA YENI YOK BASKANI GOREVI ICIN DOGRU KISIMI
umutmurat
mesaj 07.01.2008 -21:39
İleti #1


Grup: Editör
İleti: 1,528
Katılım: 04.01.2008
Üye No.: 59
Son Ziyaret
Tarih: 17.09.2008
Saat: 21:31:19
Cinsiyet :
Nereden: izmir






Yeni YÖK Başkanı paralı üniversiteden yana


YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Bütün yasaklar kalkacak” açıklamasının ardından, tartışılacak bir başka açıklama daha yaptı. Özcan, devlet üniversitelerinde eğitimin paralı olması gerektiğini söyledi

Özcan, “İsteyen öğrencilere 8-10 bin YTL kredi verilebilir. Öğrenci mezun olduktan sonra bu krediyi taksitler halinde geri öder. Böylece, üniversiteler de sağladığı gelirle kendi ayakları üzerinde durur” dedi.

Gazi Üniversitesi’nde önceki gün gerçekleşen. Ulusal Öğrenci Konseyi Toplantısı’nda öğrencilerle sohbet eden YÖK’ün yeni Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

BEDAVA DİYE İSTİYORLAR

Bir öğrencinin “Hocam herkes üniversite mezunu olmalı mı? Herkesin üniversite okuması gerekir mi?” sorusu üzerine Özcan, “Herkes üniversite okumamalı. Ara eleman ihtiyacı için öğrencilerin bir bölümü meslek yüksek okullarına yönlendirilmeli” yanıtını verdi.

Ortaöğrenimi tamamlayan öğrencilerin neredeyse tümünün üniversiteye yöneldiğini de hatırlatan YÖK Başkanı Özcan, konuşmasına şöyle devam etti: “Liseyi bitiren her öğrenci üniversiteye gitmek istiyor. Neden herkes üniversiteye yöneliyor? Çünkü, üniversiteler bedava. Bu, dünyanın hiçbir yerde görülmemiştir. Aslında üniversite eğitiminin paralı olması gerekiyor. Üniversiteler paralı olursa, isteyen öğrenciye 8-10 bin YTL kredi sağlanabilir. Üniversiteleri paralı yaparsak, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) sistemi uygulayabiliriz. Bu sisteme göre, ihtiyacı olan herkese 10 bin YTL’ye kadar eğitim kredisi verilecek.

Öğrenci okulunu bitirip işe başladıktan sonra bu krediyi, taksitler halinde geri ödeyecek. Tıpkı, şu anda uygulanan öğrenim kredisinde olduğu gibi. Bu sayede, üniversitelere de ciddi bir kaynak sağlanmış olacak ve üniversiteler kendi ayakları üzerinde durabilecek. Böyle bir üniversitede okumak istemez misiniz?”

Beni çabuk indirirler

ParalI sistemin, ÖSS kapısındaki yığılmaları da engelleyebileceğini ifade eden Özcan, herkesin üniversiteye gitmek durumunda olmadığını da hatırlatarak, “İdeal olan sadece belli sayıda insanı üniversiteye taşımaktır. Üniversiteye gitmeyen diğer öğrenciler, yüksek teknik okullara ve meslek yüksekokullarına yönlendirilebilir. Böylece hem Türkiye’nin ara elemana ihtiyacı karşılanmış olur hem de istihdam sorunu çözülür” dedi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, bir öğrencinin “Madem böyle düşünüyorsunuz, neden düşüncenizi uygulamak yerine, yeni üniversiteler açıyorsunuz?” sorusu üzerine, “Ben göreve geleli henüz üç hafta oldu. Bu kadar kısa sürede bunu uygulamaya kalkarsam, herhalde beni oradan çabuk indirirler” yanıtını verdi.

Bazı yabancı ülkelerin de Türkiye’de üniversite açmak istediğini dile getiren Özcan, “Dört ülkeden teklif geldi. Bina ve arsa talebini karşılarsak üniversitelerin içini ve kadrosunu kendileri oluşturacaklar" diye konuştu. Özcan, vakıf üniversitelerinin de destekleneceğini dile getirdi.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
umutmurat
mesaj 07.01.2008 -21:40
İleti #2


Grup: Editör
İleti: 1,528
Katılım: 04.01.2008
Üye No.: 59
Son Ziyaret
Tarih: 17.09.2008
Saat: 21:31:19
Cinsiyet :
Nereden: izmir



SORARIM BEN EY BASKANIM SEN OKURKEN DEVLETIN UNIVERSITESINE PARA VERDINMI ............
AHH AHHHH KIMLERE KALDIKKKKK



Go to the top of the page
 
+Quote Post
nitro_ghost
mesaj 03.02.2008 -23:55
İleti #3


Grup: Üyeler
İleti: 207
Katılım: 01.02.2008
Üye No.: 112
Son Ziyaret
Tarih: 08.10.2008
Saat: 12:49:54
Cinsiyet :
Nereden: kafama gore işte



bence gelmesi gereken enson kişi okadar kişi eskisinin degişmesini dort gozle beklerken gelen gideni aratır dermişler yaaa o hesaba dondu.. başkan bey bişeyler yapmak istiyor belki ama hep yanliş şeyler yapıyor ve bundan bizlerde etkileniyoruz...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

 

Collapse

> Benzer Konular

    Konu Başlığı Yanıtlar Konuyu Başlatan Okunma Son Faaliyet
No New Posts   0 NTVMSNBC 122 06.12.2007 -19:01
Son İleti: NTVMSNBC
No New Posts   0 NTVMSNBC 131 06.12.2007 -16:18
Son İleti: NTVMSNBC
No New Posts   0 NTVMSNBC 122 08.12.2007 -15:30
Son İleti: NTVMSNBC
No New Posts   0 NTVMSNBC 104 08.12.2007 -15:30
Son İleti: NTVMSNBC
No New Posts   0 NTVMSNBC 112 09.12.2007 -12:13
Son İleti: NTVMSNBC


Collapse

> Konuya Verilen İnternet Bağlantıları

Sayfa Tarih Ziyaretler
Not Available 07.01.2008 -21:39 5
Not Available 07.01.2008 -21:40 1
Not Available 07.01.2008 -22:14 6
Not Available 09.01.2008 -17:01 1
Not Available 12.01.2008 -22:56 1



RSS Basit Görünüm Tarih: 13.10.2008 -09:33

Dünyayı daha iyi yapmayan insan, insan değildir.