|
Profil
Üye Resmi
Puanlama
Seçenekler
Kişisel Açıklama
Internet Hayatım 9 Yaşında Internet Cafe'lerde Oyun Oynayarak Başladı (:
Daha Sonra, Oyunlardan Bıktım ve Sanal'ın Yer Altı Dünyası Olan Yüzünü Merak Ettim, Araştırdım ve Öğrenmeye Çalıştım. 12 Yaşımdan Buyana Web Güvenliği, Web Tasarım ve Grafik Tasarım İle Uğraşıyorum. Kişisel Bilgiler
JacKaL
Hızlı Mynak
18 yaşında
Bay
İzmir / Karşıyaka
Doğum Tem-8-1990
İlgi Alanları
Genel Olarak, Bilgisayar Vazgeçilmezimdir.Bunun Arasında, Sosyal Aktiviteler Olarak, Arkadaşlarımızla Sık Sık Sinema, Rap Party'leri Gibi Çeşitli Etkinliklerde Yaparız.
Diğer Bilgiler
Cinsiyet: Erkek
İstatistikler
Üyelik: 10.02.2008
Profil Görüntüleme: 347*
Son Görülme: 27.07.2008 -19:35
Yerel Zaman: 07.09.2008 -13:18
290 ileti (1.38 adet gün başına)
İletişim Bilgileri
Bilgi Yok
Bilgi Yok
Bilgi Yok
Jackal@Dangerwarrior.Org
* Profil görünümü her saat başı güncelenir
|
Başlıklar
İletiler
Yorumlar
Arkadaşlar
İçerik
2 May 2008
Güncel araştırmalar gösteriryorlar ki, 2008'de IT bütçelerinde çok büyük bir artış yaşanmadı. Buna rağmen tüm firmalar uygun bir güvenlik stratejisi geliştirmek yerine yeni güvenlik yazılımlarına yada araç gereçlerine para yatırmaya devam ediyorlar. Bu yazımızda CHIP Online olarak sizlere en önemli adımları anlatacağız.
İş hayatında genellikle istenilen sadece: " İnternet ağımızı güvenli hale getirin". Ve bu görevi size veren yetkili kendisini hiç bir zaman kötü hissetmiyor; çünkü hatta sonuçta güvenlik yazılımları yada herşeyi yapabilen araç gereçler için ayrılmış bir bütçe bile mevcut. Bu küçük araçlar sadece ağın doğru noktalarına yerleştirilmeliler ve sonrasında zaten tüm problemleri otomatik olarak ortadan kaldırıyorlar - şeklinde söz veriyor tüm üretici firmalar. Uzmanlar, yıllardır güvenli bir ağ için tekniğin tek başına yeterli olmadığını biliyorlar. Bu nedenle Almanya'nın bilgi sistemleri güvenlik bürosunun IT-Temel korumağkataloğunda ilk kısımda şöyle yazıyor: "Ölçülü bir IT- Güvenlik seviyesine ancak tüm tarafların planlı ve iyi organize edilmiş tutumu ile ulaşılabilir ve korunabilir". Ancak kataloğun yaklaşık 3000 sayfasında anlatılanlar küçük yazılım firmaları için oldukça karmaşık. Özel kullanıcıların güvenli bir şekilde internette dolaşabilmeleri için olan bilgiler çoğu zaman küçük işletmeler için yeterli olamıyor. CHIP Online işte tam bu noktada güvenlikteki en önemli adımları göstermek için yardımınıza yetişiyor.
2 May 2008
Fujitsu, MHZ CJ ile donanımsal şifreleme desteği olan bir sabit disk serisi tanıttı. Veriler kayıt sırasında doğrudan şifreleniyor. Bu iş için AES yöntemini baz alan 256 Bit uzunluğunda bir anahtar kullanılıyor.
Şifreleme rutini doğrudan 2,5 inçlik sürücüye entegre edildiği için kullanıcı yazılımsal şifrelemeye ihtiyaç duymayacak. Kullanıcı verileri yazmak veya okumak istediğinde bunlar otomatik olarak şifrelenip tekrar çözülebilecek. Fujitsu MHZ CJ serisi sabit disklerin kendi kendini bir saniye içinde güvenli bir biçimde silebileceğini garanti ediyor; hem de verilerin yeniden geri getirilme ihtimali olmadan. SATA sabit diskler mayıs ayının sonunda 80, 120, 160, 250 ve 320 GB büyüklüğünde piyasaya sürülecek. Hız değeri 7200 rpm olarak veriliyor. Saniyede ise 300 MB veri aktarım hızı vaat ediliyor. Yazma ve okuma erişim hızları ise sırasıyla 12,5 ms ve 10,5 ms. Önbellek büyüklüğü 16 MB.
2 May 2008
ABD ordusunun artık savaşta mobil yalan makineleri kullanacağı söyleniyor.
Preliminary Credibility Assessment Screening System (PCASS) ismindeki 94 cihaz bu ay içinde askerlere sunulacak. Detektör başına 7500 Dolar ödeniyor. Bir tercüman cihazın sensorlarına bağlı bir şüpheliye 20 soru soruyor; mesela "direniş örgütü üyesi misiniz?" diye. Birkaç dakika sonra cihaz üç renkten birini gösteriyor. Kırmızı "yalan söylüyor", yeşil "doğru" sarı ise "emniyetsiz" anlamına geliyor. ABD savunma bakanlığının bildirdiğine göre PCASS yüzde 82-90 olasılıkla doğru kanıya varıyor.
2 May 2008
Digitimes.com'un bildirdiğine göre yeni UMTS-iPhone haziran ayında piyasaya sürülecek. Habere göre Apple, Çin üretici Foxconn Electronics'den haziran ayı için 3 milyon adet 2. nesil iPhone sipariş etti. Apple toplamda 25 milyon 3G-cihazı satmayı düşünüyor. Güncel bilgilere göre telefon 6 Haziran'da San Fransisco'da gerçekleşecek olan Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliğinde resmi olarak tanıtılacak.
Siyah ve biraz daha kalın İkinci nesil cihazlar aynı derecede kompakt olacak fakat seleflerinden biraz daha kalın olacaklar. Yeni cihazların UMTS dışında entegre GPS alıcısına da sahip oldukları iddia ediliyor. iPhone'un tüm yüzeylerinin parlak siyah olacağı söyleniyor. Ayrıca bu sefer Apple'ın kulaklık girişini derinlere gizlemekten vazgeçtiği düşünülüyor. Bu da yeni modele sıradan kulaklıkların kolayca takılabileceği anlamına geliyor.
2 May 2008
JVC, AV alıcısı ve DVD çaları en az yer kaplayacak şekilde bir araya getiren NX-F7 ve NX-F3 ev sineması sistemlerini tanıttı.
İki sistemde HDMI bağlantısına sahip ve bütünleşik bir ölçek yükseltici (upscaler) barındırıyorlar. Bu sayede DVD görüntüsü maksimum çözünürlük olan 1920 x 1080 piksele (1080p) yükseltilebilecek. Ön taraftaki USB bağlantı arayüzü sayesinde USB bellekler ve MP3 çalarlardaki içerik oynatılabilecek. Ayrıca CD'ler bir bilgisayara ihtiyaç duymadan MP3 çalarlara aktarılabilecek (Music Clipping). Hoparlörler 2.1 kanal ses verebiliyor; yani güçlü baslar için subwoofer ve iki hoparlör beraber sunuluyor. Ayrıca uygun ses sürücüsü kullanıldığı için akustiğin tam anlamıyla sağlanıldığı iddia ediliyor. JVC NX-F3'in fiyatı yaklaşık 770 Dolar ve şu an temin edilebiliyor, NX-F7 ise haziranda yaklaşık 1080 Dolara (yurtdışı fiyatı) piyasaya sürülecek. |
Son Ziyaretçiler
Yorumlar
Arkadaşlar
Sonuç (arkadaş) bulunamadı....
|
|
Basit Görünüm | Tarih: 07.09.2008 -15:18 |