İşte eğitim sitemimiz... |
![]() ![]() |
İşte eğitim sitemimiz... |
18.01.2008 -14:54
|
|||||
![]()
|
Arkadaşlar lütfen tüm videoları sonuna kadar izleyin ve daha sonra yorum yapın...Şimdiden teşekkürler... Ülkemizde Kadınlara seçme ve seçilme hakkı bir çok gelişmiş ülkeden önce verildi. Peki kadınlarımız bu haklarının bilincinde mi? Yeterli bilinç verilmeden kağıt üzerinde verilen haklar ne kadar haktır? Sokaktaki insanlarımıza Belediye başkanlarını halk seçecekmiş nasıl karşılıyorsunuz diye sorduk. Çok sevindiler. Oysa Belediye başkanlarını zaten yıllardır kendileri seçiyordu. Acaba seçim sandıklarının başına gittiklerinde ne seçtiklerini bilmeden mi oy kullanıyorlardı? Sadece parti liderlerini tanıyıp Demirel'e , Ecevit'e Tayyip'e, Baykal'a oy verdim demekten ibaretmiydi seçmen bilinçleri? İzleyiniz... Seçim yapıldı bitti fakat hiç bir partinin milletvekili sayısı hükümeti kurmaya yetmiyor. Koalisyon yapmak yerine partiler dışardan milletvekili transfer edecekmiş bunu nasıl karşılıyorsunuz diye sorduk... Milletvekilleri milletin temsilcisidir, doğal olarak da bu millet seçmiş olmalıdır. Dışardan futbolcu gibi milletvekili mi getirilirmiş? Böyle söyleyeceklerini mi sanıyorsunuz? İzleyin görün bu kararı nasıl sevinçle karşılayabilenler olduğunu... Bu röportajlar nasıl gerçekleştiriliyordu? - Ben soruları hazırladıktan sonra programın sunucusu Jale Şengün'ün ajansına götürüyordum, Bir defada çokça soru götürüyordum, hem diğer günler için hemde oldu ki bir soru istediğimiz neticeyi vermedi yedek olsun diye. Bu soruları kameramanla birlikte sokakta halka yönelten arkadaş (yanlış hatırlamıyorsam adı Arzu) önce soruları görünce isyan eder "Bu sorulara kimse inanmaz bunları nasıl sorarız gibi. Bizim ısrarımızla çok azını eleyip elinde sorularla çekime gidiyordu. Kanaldan her zaman kameraman alınamadığı içinde bir kaç güne yetecek çekim bir defada yapılıyordu. (Her gün sadece 2 si yayınlanırdı) İşte bu nedenle bazan hazır saf birini bulmuşken diğer sorularıda soralım elimizde olsun diye işin kolayına kaçıp diğer bir iki soruyu da aynı kişiye sorup cevap aldıkları olmuştu. Aynı kişilere peşpeşe yöneltilmiş iki farklı soru olduğu doğrudur. Ama aynı kişiyi farklı günlerde yeniden bulup (Farklı kıyafetle) sorulduğu sadece bir tek vatandaş için geçerlidir o da bir taksi durağı kahyasıdır adamın tavırları yanıtları hoş geldiği için (yani kolay lokma olduğu için) başka günlerde de çekim içinde ona gidilmiştir. BU ARADA ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA : Elbette ki bu sorulara mikrofon uzatılıp sorulan tüm vatandaşlar inanmamış hatta çoğu sizler gibi tepki verip inanmamıştır. Elbetteki halkımızın büyük çoğunluğu bu şekilde değildir. Bunlar bu soruları ciddiye alıp yanıt verenlerdir seçilip montajlanmış ve onlar kullanılmıştır. Amacımız zaten bütün Türk halkı bilgisiz, düşünmeden konuşan insanlar vs gibi bir mesaj vermek değil..., (Herkes olmasa da) aramızda bu şekilde insanlar da var demektir. Kaldı ki biz onlarla dalga geçmek için değil toplumsal gerçeklerimizi sindirilmişliğimizi, ürkekliğimizi, ezikliğimizi, kültürden uzak kuru eğitimimizi ve buna benzer olguları göstermek için bu projeyi yaptık. Aslında bunların bir kısmı karşısındakini iyi dinlememenin ve klişeler tuzağına düşmenin göstergesidir. Örneğin Mısır piramitleri kaçırılmış dediğinizde piramidlerini bir anda beyninde silip tarihi eser kaçakçılığı klişesine düşen ve klişe yanıtlar verenler olması.. Kadına seçme seçilme hakkı verilmiş dediğinizde onu direk kadınlara bazı hakların verilmesi gibi klişe şekliyle algılamak gibi.. Birde soruya yanıltıcı yan etkenler ekliyordum. Örneğin "Hamilelik süresi 3 aya indirilmiş" diye sorarsanız bunun mantıkdışılığı daha sırıtacaktır. Ama bunu biraz neden sonuç ilişkisiyle giydirip "Seçimler yaklaşırken Bakanlar kurulu daha fazla oy alabilmek için hamilelik süresini de üç aya indirmeyi seçim öncesi gündemine almış sizce bu bir seçim yatırımı mı?" şeklinde sorduğumuzda bu soru Zaten bu politikacı milleti seçimde halkın oyunu almak için her şeyi yapar gibi bir ani ama klişeleşmiş tepkiyle daha çabuk aldanma noktasına gelenler olabilmekteydi İşin kötüsü bu videonun sonundaki adamın TARİH ÖĞRETMENİ OLUŞU yazıklar olsun.... ![]() Takdir-i Huda kuvve-i bazu ile sönmez ! Bir şem'a ki Mevla yaka üflemekle sönmez ! Ben bir istisnayım , evren içinde '' istisnalar kaideyi bozmaz'' lafına inat ... Kaideyi bozmaya çalışan bir istisna ... Yüce ve büyük düşünür; AnTiDePrEsAnYuS Nam-ı değer(siz) marmaralı ![]() Bi öptüm kurbağa oldu prensim :( LOST un Türk versiyonu yapılsın =) Adı HÖST olsun =) Ünlüler adası olsun =) BuGüN bAyRaM eRkEn KaLkIn CÜCÜKler |
||||
|
|
|||||
18.01.2008 -15:08
|
|||||
![]()
|
Mikrofonu uzattık ve sağlık açısından bundan sonra ekmek eczanelerde satılacakmış ne düşünüyorsunuz dedik. Boyun eğen kabullenişler, endişeler, Avrupa öykünmeleri.. İlginç yanıtları izleyelim
Siyasi mücadelelerden kopartılan insanlarımız 80'li yıllardan sonra daha farklı sosyal uğraşlara doğru yöneldiler. Çevrecilik, doğal hayatı koruma gibi.. Elbette ki kimse doğa severliğe, çevreciliğe yada benzer isteğe karşı değil ve kime sorarsanız desteklediğini söyleyecektir. Peki ama ne kadar bilinçli bir sahiplenme? Eğer bilinçli bir çaba olsaydı çevreciliğin daha fazla kar'ı öne çıkaran kapitalist sisteme karşı olmaktan, kadın haklarının feodal kalıntıları temizlemekten geçtiğini ve aslında tüm bu uğraşlarında siyasal mücadeleden geçtiğini düşünebilirlerdi. NESLİ TÜKENMEKTE OLAN DİNAZORLAR KORUMA ALTINA ALINMIŞ BUNU NASIL KARŞILIYORSUNUZ? diye sorduk. Bakalım nasıl yanıtlar aldık duyarlı halkımızdan... Hükümetler vergi üzerine vergi koyuyor KDV, ÖTV, Stopaj, Gelir vergisi vb Bizler de itirazsız kabul ediyoruz. Abarttık ve her apartman çıkışına turnike konulup sokağa çıkış paralı yapılacakmış dedik. Genelde itiraz edilsede bu serzenişli bir kabul gibiydi Bu videolar böyle uzayıp gidiyor...Geriye ise en azından biz genç kesimin başını elinin arasına alıp düşünmesi kalıyor.Bizden öncekiler bir şekilde uyutulmuş bir şekilde eğitimden ama gerçek manada bir eğitimden uzak tutulmuş.O zaman bu toplumu ayakta tutacak olan biz gençleriz.Eğer bu videoları izledikten sonra hala biraz olsun düşünmüyorsanız,hala yorum yapmayıp size öğretilenleri fikir diye savunuyorsanız Türlüğünüzden değil vatanseverliğinizden değil insanlığınızdan şüphelenin... Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve idame edecek sizlersiniz. M.Kemal ATATÜRK En azından sadece ve sadece bu söze layık olmak için artık düşünmeye başlamanın vakti değil mi? ![]() Takdir-i Huda kuvve-i bazu ile sönmez ! Bir şem'a ki Mevla yaka üflemekle sönmez ! Ben bir istisnayım , evren içinde '' istisnalar kaideyi bozmaz'' lafına inat ... Kaideyi bozmaya çalışan bir istisna ... Yüce ve büyük düşünür; AnTiDePrEsAnYuS Nam-ı değer(siz) marmaralı ![]() Bi öptüm kurbağa oldu prensim :( LOST un Türk versiyonu yapılsın =) Adı HÖST olsun =) Ünlüler adası olsun =) BuGüN bAyRaM eRkEn KaLkIn CÜCÜKler |
||||
|
|
|||||
![]() ![]() |